Asker og Bærum Afasiforening

Referat – Tur til Blaafargeverket 2017

Tur til Blaafarveværket med Asker og Bærum Afasiforening

Hver høst i over 20 år har Asker og Bærum Afasiforening vært på tur til Blaafarveværket for å se på årets utstilling. Turen ble i år arrangert 24. august.

Det var spesielt stor interesse denne gangen, 29 personer var påmeldte.

Vi hadde bestilt stor turbuss med rullestolheis da flere av våre medlemmer er avhengige av rullestol eller rullator.

Sensommerdagen var vakker da vi ankom Blaafarveværket. I den hyggelige kafeen var bordene dekket til en enkel lunch. Rundstykkene og kaffen smakte godt, og kommunikasjonen rundt bordene gikk livlig.

Vi fikk også tid til besøk i ”Den blå butikk” og vandre rundt i de idylliske uteområdene.

Temaet for årets utstilling var ”Drømmen om en hage”, og våre deltagere betegnet den som meget vakker. Guiden gav oss en interessant orientering om bildene og kunstnerne. Utstillingen vil fokusere på menneskets intime naturopplevelse i hagen so

m skaper en trygg ramme rundt livsutfoldelse. Det er første gang hagemotiver fra Norge, Sverige Finland og Danmark vises i felles utstilling. Det ble vist ca 70 malerier av velkjente og mindre kjente kunstnere.

Etter omvisning på årets utstilling, gikk turen til Sanden Hotell i Hokksund hvor vi ble tatt vel imot. Det hadde begynt å regne, og vi fant plass inne rundt bordene i restauranten. Middagen besto av nydelig urteposjert kveite og jordbærterte med kaffe.

Alt i alt en vellykket tur med sosialt samvær med gamle og nye venner, kulturinnslag og nye smaksopplevelser. Vi håper flere afatikere, med eller uten ledsagere vil delta på våre neste arrangementer.

Vi takker Bærum kommune for folkehelsetilskudd kr 5.000 til turen.

print

Legg igjen en kommentar